onsdag 31 augusti 2011

Fan.







 
Jag ska inte köpa stämplar, jag ska inte köpa stämplarjagskainteköpastämplarjagskaintköpastämplar. Ju.

måndag 29 augusti 2011

De kommer i stim.


Bebisarna. Och kort till desamma.



Igelkottar är tydligen trendigt, har jag fått lära mig idag. Jäkla tur att jag aldrig får tummen ur att sälja stämplar jag vinnit...

 

söndag 28 augusti 2011

Jag är inte lika säker längre...


...men kanske nån ändå undrar vad jag gör ikväll. Masserar min nacke med en hammare. Och är glad att det regnar så ingen går förbi utanför och ser mig.

fredag 26 augusti 2011

Och eftersom ni säkert undrar...


...vad jag har för mig ikväll så kan jag meddela att jag just grundmålat en trädgårdsslang med gesso. Allt är som det ska vara och intet är nytt under solen.

Till trattissoppa, tack!



Ganska länge nu har jag tänkt att jag vill byta ut mina frukost-/sopptallrikar. Jag gillar dem men de är liksom så...mörka. Och stora. Jag får aldrig ta soppåfyllning och påfyllning är en av mina favoritfyllningar. Vad vill jag ha istället, tänkte jag. Mången gång. Och i förrgår berättades det för mig, av de nya tallrikarna själva.

Orka stilleben, som ungdomarna säger. Här är de. Tallrikarna då, inte ungdomarna.


Såhär ser självaste lilla rådjuret (?) ut.



Och om det mot förmodan (höhö) finns någon (hinthint) som gillar stämplar så har jag ansträngt mig för din skull, Elin. Äkta böhmiskt porslin du, jävlar vilket tokfynd!


Nu är det bara svampen som saknas...

tisdag 23 augusti 2011

Jag älskar dig!

Jag är hemskt dålig på att säga sånt även om jag tränar ibland. Oftast på dig, då förstår du hur sällan det är. Så är det iallafall. Jag älskar dig och jag är så glad att du är min vän, även om du nu är skitgammal. Eller vuxen. Eller vad det heter. Hursomhelst...grattis i efterskott alldeles fantastiska och allrakäraste lilla Elin!


Nä, jag glömde inte. Jag tordes bara inte blogga kortet innan jag var säker på att du fått det.

lördag 20 augusti 2011

Det här ska visst föreställa en pysselblogg.


Här är ett kort.



fredag 19 augusti 2011

Hobbymix.


Det bästa jag vet (färg, form, design) + det bästa jag vet (sjunga på scen).



Kom!


onsdag 17 augusti 2011

Och om...


..han inte har något emot att bära in och ut julgranen vore jag JÄTTEglad. Jag saknar att ha julgran. Ja nu är det ju augusti förstås men...tja, jag kom att tänka på det bara.

Jo och just ja...


..om den där karln var bra på att måla golv turkos, tapetsera och borra i väggar vore det skitbra. Om jag nu ändå ska få ha en liksom.

Gode gud ge mig ett litet, litet hus.


Eller ännu hellre en rik karl med god smak som kan köpa mig ett. Ett litet, litet, gammalt hus med trägolv som jag kan måla turkos. Och en sånhär.


Tack.

Fyra sömmar.


Jag tror det är allt som behövs. Fyra. Kanske, kanske sex. Ändå har det som ska bli gardiner legat här och stirrat på mig i flera veckor uppstaplat på den lånade symaskinen. Och jag...tja...jag dricker kaffe och tittar på skyfallet.

fredag 12 augusti 2011

Men vafan, älska mig!


Okej, okej, jag fattar. Loppisskatter är inget skoj. Om jag säger att jag scrappat idag då? Ser ni mig då?




onsdag 10 augusti 2011

Konsten att älska fel.


Politiskt inkorrekt, glättigt och fel. Det är min grej. Jag inser nu att jag glömt visa de finfina assietterna på temat som jag köpte för ett tag sedan men jag hinner inte fota dem nu. Till dess får ni nöja er med dagens byte!



lördag 6 augusti 2011

Snart ska jag sluta tjata.


Jag ville bara visa att jag kommit på vad en fruktallergiker kan ha en enorm virkad skål till.




Sockerlådan köptes av loppismannen nämnd i föregående inlägg. Den saknar en sida men jag har ändå tänkt göra en hylla av den så småningom. Till dess får den leka stilleben ihop med träfigurer köpta av en lokal snidarmänniska i Uganda, nya favvoljusstakar, terapitavla av undertecknad och naken tant skissad av min pappas kusin Berit. Och nåt buskigt krafs som jag trivs med... Vänligen ignorera eluttaget. Det hör inte dit.



fredag 5 augusti 2011

Fynd, på riktigt!


Jag kan ingenting om gamla grejer. Alltså på allvar. Jag vet ingenting om porslinsfabrikanter, formgivare, vilka plåtburkar som är trendiga eller vad man kan tänkas "skulla" betala för en gammal sockerlåda. Jag köper det jag tycker är fint om jag tycker priset är okej för mig och min plånbok. Säkert gör jag massor av "dåliga köp" sett genom kunniga ögon men jag försöker skita i det.

På stökigaste kaosloppisen med underbart märkligaste, pratglade gamla mannen ("som inte duschat sedan han var 20", sa någon) är jag dock säker på att jag gjorde ett fynd. Den här kanonfina DYMOapparaten fick jag nämligen gratis OCH den funkar toppenbra med de gamla dymotejpband jag haft problem med i mina moderna apparater!



Läcker, inte sant? Och snygg font har den också.

Och ja. Smörgåsbrickan är ett i-mina-ögon-fynd. Fem spänn och den gör mig glad.

Sepoffan!


Det funkade!




Jag borde lagt i ett par-tre kilo lime för att visa storleken antar jag... Nu fanns inte det i kylen, konstigt nog, så jag berättar istället att bottendiametern är typ 33 cm.

Funderar på att spraya den med klarlack...hur tror ni det funkar?



torsdag 4 augusti 2011

Skål och välkommen!


Jag har inte scrappat på länge, det stämmer. Faktum är att jag i ett anfall av nujävlar städat undan allt mitt pyssel från köksbordet för att kunna ha gäster nån jäkla gång. Hoppas de kommer. Hursomhelst pysslar jag ändå. Såklart. Jag kan inte låta bli. Jag har kryddochflamingopimpat min balkong. Jag har ramat in foton. Jag har mifflat ihop ett par enkla tavlor. Och så har jag testat något jag tänkt försöka mig på länge.




Tadaaaa. En skål gjord av en gammal virkad duk. När jag väl börjat med något har jag svårt att sluta. Om det är skoj. Därför gjorde jag en yttepytteliten ljushållarskål också. Den gör jättefina skuggor kvällstid men nu är det dag och jag har inget tålamod.



När jag väl har börjat med något har jag svårt att sluta. Hmm. Det sa jag ja. Därför hänger just en gigantisk duk på tork i mitt kök (Gästerna får vänta lite...). Jag måste ju testa om det GÅR att göra en stor.



Förutom att de var en aningen meckigt att få ner dukfan i burken med limblandning verkar det gå rätt så bra hittills. Den ska torka ytterligare nåt dygn eller så men jag har hopp.


När jag väl börjat med något har jag svårt att sluta...


Därför har jag under loppistrippen skaffat mig lite resurser för vidare skålande. Hoppas precis alla mina vänner och bekanta också gillar idén, annars lär det bli lite skålfullt här.

Apropå loppis är förresten båda brickorna på de första bilderna fynd från sommaren. Iallafall i mina ögon.

onsdag 3 augusti 2011

Just nu.


Tredagars loppisinriktad miniroadtrip längs västkusten med fina flickvännerna. Pengarna är slut. Jag är slut. Men jag ler när jag tittar på allt som ligger för diskning i min ho.